Het beeld van de adel in Nobel streven

Authors

  • Mario Damen Universiteit van Amsterdam
  • Sander Govaerts Universiteit van Amsterdam
  • Arie van Steensel Rijksuniversiteit Groningen

DOI:

https://doi.org/10.18352/bmgn-lchr.10614

Abstract

This review is part of the discussion forum 'Nobel streven' (Frits van Oostrom).

 

Deze recensie maakt deel uit van het discussiedossier 'Nobel streven' (Frits van Oostrom).

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

Mario Damen, Universiteit van Amsterdam

Mario Damen is universitair docent middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is vooral geïnteresseerd in de sociale, politieke en culturele geschiedenis van de Nederlanden in de late middeleeuwen en publiceert regelmatig over de adel, toernooicultuur, politieke representatie, gebrandschilderde glazen en de vorsten uit het Bourgondische en Habsburgse huis. Sinds 2016 leidt hij een door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gesubsidieerd onderzoeksproject getiteld De verbeelding van een territorium. Constructies en representaties van laatmiddeleeuws Brabant. E-mail: m.j.m.damen@uva.nl.

Sander Govaerts, Universiteit van Amsterdam

Sander Govaerts is promovendus aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkt voornamelijk rond de militaire en ecologische geschiedenis van middeleeuws en vroegmodern West-Europa. Zijn proefschrift is getiteld ‘Mosasaurs. Interactions Between Armies end Ecosystems in the Meuse Region, 1250-1850’. E-mail: s.w.e.govaerts@uva.nl.

Arie van Steensel, Rijksuniversiteit Groningen

Arie van Steensel is universitair docent sociale en economische geschiedenis van de middeleeuwen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek en publicaties hebben voornamelijk betrekking op de stadsgeschiedenis van laatmiddeleeuws West-Europa en de adelsgeschiedenis van de middeleeuwse Nederlanden. Tevens is hij redacteur van Stadsgeschiedenis en Virtus: Journal of Nobility Studies. E-mail: a.van.steensel@rug.nl.

Published

2018-12-13

How to Cite

Damen, M., Govaerts, S., & van Steensel, A. (2018). Het beeld van de adel in Nobel streven. BMGN - Low Countries Historical Review, 133(4), 88–100. https://doi.org/10.18352/bmgn-lchr.10614

Issue

Section

Discussion