Kanttekeningen bij het BMGN-forum over het Indonesië-onderzoek (ODGOI) - Oostindie, Gert; Schoenmaker, Ben; van Vree, Frank (BMGN - Low Countries Historical Review, 2025)
In deze repliek op het BMGN-forum over het onderzoeksprogramma over Nederlands geweld tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog (ODGOI) willen wij ingaan op vier punten waarop de kritiek van de auteurs zich voornamelijk richt, namelijk: de vraagstelling en de opzet van het programma; de samenwerking met Indonesië en ruimte voor Indonesische perspectieven; de dynamiek binnen de Nederlandse onderzoeksgroep; en ten slotte de gebruikte terminologie. Wij besluiten deze bijdrage met een blik op de toekomst.