Mari Smits, Holambra. De moeizame beginjaren van een stukje Nederland in Brazilië - Krabbendam, Hans (BMGN - Low Countries Historical Review, 2017)
Mari Smits, Holambra. De moeizame beginjaren van een stukje Nederland in Brazilië (Nijmegen: Valkhof Pers, 2016, 368 pp., isbn 978 90 5625 458 2).