Chris de Bont, Amsterdamse boeren. Een historische geografie van het gebied tussen de duinen en het Gooi in de middeleeuwen - Hoppenbrouwers, Peter (BMGN - Low Countries Historical Review, 2017)
Chris de Bont, Amsterdamse boeren. Een historische geografie van het gebied tussen de duinen en het Gooi in de middeleeuwen (Hilversum: Verloren, 2014) 303 pp. + 3 kaarten in losse bijlage. ISBN 978-90-8704-458-9.