Nieuw Guinea 1950-1963 - Goor, J. van (BMGN - Low Countries Historical Review, 1987)
J. Jansen van Galen, Ons laatste oorlogje, Nieuw Guinea. De Pax Neerlandica, de diplomatieke kruistocht en de vervlogen droom van een papoea-natie R. Gase, Misleiding of zelfbedrog. Een analyse van het Nederlandse Nieuw Guinea-beleid aan de hand van gesprekken met betrokken politici en diplomaten P.B.R. de Geus, De Nieuw Guinea-kwestie. Aspecten van buitenlands beleid en militaire macht