Judith Brouwer, Levenstekens. Gekaapte brieven uit het Rampjaar 1672 - Zijlstra, Suze (BMGN - Low Countries Historical Review, 2015)
Judith Brouwer, Levenstekens. Gekaapte brieven uit het Rampjaar 1672 (Dissertatie Rijksuniversiteit Groningen 2013; Hilversum: Verloren, 2014, 352 pp., isbn 978 90 8704 405 3).