Theo Thomassen, Onderzoeksgids. Instrumenten van de macht. De Staten-Generaal en hun archieven 1576-1796 - Jeurgens, Charles (BMGN - Low Countries Historical Review, 2016)
Theo Thomassen, Onderzoeksgids. Instrumenten van de macht. De Staten-Generaal en hun archieven 1576-1796 (Dissertatie Universiteit van Amsterdam 2009; ’s-Gravenhage: Huygens ING, 2015, 858 pp., isbn 978 90 5216 182 2).