Ingrid Wormgoor, Turfschuiten en kustvaarders. Een geschiedenis van de Groninger scheepsbouw - Duijvendak, Maarten (BMGN - Low Countries Historical Review, 2017)
Ingrid Wormgoor, Turfschuiten en kustvaarders. Een geschiedenis van de Groninger scheepsbouw (Hilversum: Uitgeverij Verloren, 2016, 272 pp., ISBN 978 90 8704 621 7).