Lyvia Diser, Wetenschap op de proef. Laboratoria in het Belgisch overheidsbeleid, 1870-1940. - Bertrams, Kenneth (BMGN - Low Countries Historical Review, 2017)
Lyvia Diser, Wetenschap op de proef. Laboratoria in het Belgisch overheidsbeleid, 1870-1940 (Dissertation University of Leuven 2013; Leuven: Leuven University Press, 2016, 300 pp., isbn 978 946 270 068 0).