Problemen bij de sociaal-economische geschiedenis van het Vlaamse platteland, 1700-1850 - Aerts, E.; Delbeke, J. (BMGN - Low Countries Historical Review, 1983)
Chr. Vandenbroeke, Sociale geschiedenis van het Vlaamse volk