Bronnen voor de geschiedenis van de Nederlandse Oostzeehandel in de zeventiende eeuw - Jeannin, P. (BMGN - Low Countries Historical Review, 1987)
P.H. Winkelman, Bronnen voor de geschiedenis van de Nederlandse oostzeehandel in de zeventiende eeuw, III, Acten uit de notariële archieven van Amsterdam en het Noorderkwartier van Holland 1585-1600. Het koopmansarchief van Claes van Adrichem 1585-1597, IV, Amsterdamse bevrachtingscontracten, wisselprotesten en bodemerijen van de notarissen Jan Franssen Bruyningh, Jacob Meerhout, e. a. 1601-1608, V, Idem 1609-1616, VI, Idem 1617-1625