Een eenvoudig historicus - Mout, M.E.H.N. (BMGN - Low Countries Historical Review, 1987)
E.H. Kossmann, Politieke theorie en geschiedenis. Verspreide opstellen en voordrachten, aangeboden aan de schrijver bij zijn aftreden als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen