Unzeitgemässe Betrachtung. Een pleidooi voor een historische sociale wetenschap - Vries, P.H.H. (BMGN - Low Countries Historical Review, 1988)
Chr. Lorenz, De constructie van het verleden. Een inleiding in de theorie van de geschiedenis