1787. De Nederlandse revolutie? - Huussen jr., A.H. (BMGN - Low Countries Historical Review, 1989)
R.P.L. Arpots, W. Otterspeer, Johannes le Francq van Berkheij (1729-1813). Catalogus van de tentoonstelling gehouden in het Academisch Historisch Museum te Leiden van 22 oktober tot 11 december 1987 A. van den Berg, De papieren oorlog tussen patriotten en prinsgezinden. ’Het Geldersche Zwyn’ J.J.M. Bos, Rijklof Michael van Goens (1748-1810). Literator - politicus - piëtist H. Bots, W.W. Mijnhardt, De droom van de revolutie. Nieuwe benaderingen van het patriottisme J.D. van der Capellen, H.L. Zwitzer, Aan het Volk van Nederland. Het patriottisch program uit 1781. H. L. Zwitzer, ed. L. de Gou, Biografische bijdragen over achttiende eeuwers. Fragmenten van jaarredes gehouden in de algemene vergadering van de Hollandse Maatschappij der Wetenschappen, 1979-1985 F. Grijzenhout, Voor vadeland en vrijheid. De revolutie van de patriotten F. Grijzenhout, N.C.F. van Sas, Voor vaderland en vrijheid. Revolutie in Nederland 1780-1787 F.L. van Holthoon, Patriots and Orangists. Revolutionary pamphlets and caricatures in the Netherlands 1780-1800 P.C. Jansen, De physique existentie dezes lands. Jan Blanken inspecteur-generaal van de waterstaat. (1755-1838) J.G. Kikkert, Gespannen stilte. De patriotten en het einde van de Republiek 1780-1795 W.E. Meiboom, Willem V en de patriotten in Holland. Catalogus van de tentoonstelling in het Algemeen Rijksarchief te Den Haag G. Rooijakkers, Voor ’Brabants vryheyd’. Patriotten in Staats-Brabant P. Schonewille, H. Tupan, Oude grieven, nieuwe idealen. Patriotten in Drenthe, 1780-1787 Van Weegluis tot Pruis. De patriottentijd in Den Haag, 1780-1787 A. Wiechmann, L.C. Palm, Een elektriserend geleerde. Martinus van Marum 1750-1837 H.A. van Wijnen, ’Vorst Willem, het is alles uw schuld!’. Oranje en de ondergang van de Republiek bij de omwentelingen 1787-1795 Th.S.M. van der Zee, 1787. De Nederlandse Revolutie? W. Bergsma, For uwz lân, wyv en bern. De patriottentijd in Friesland R.A.M. ter Bogt, De aanhouding van prinses Wilhelmina van Pruisen A. Brouwer, I. Vellekoop, Maassluis in oorlog en beroerte (1780-1789) A. Brouwer, Vlaardingen in patriottentijd R. de Bruin, Revolutie in Utrecht. Studenten, burgers en regenten in de patriottentijd 1780-1787 J.D.R. van Dijk, W.R. Foorthuis, Drentse portretten uit de patriottentijd W.A. Knoops, F.Ch. Meijer, Goejanverwellesluis. De aanhouding van de prinses van Oranje op 28 juni 1787 door het vrijkorps van Gouda G.J. Onrust, De West-Zaandamse revolutie. Een onderzoek naar de rol van de schutterijen in West-Zaandam in het revolutiejaar 1787 J.J.M. Bos, Inventaris van het archief van Rijklof Michael van Goens (1748-1810)