Over het reformatorisch volksdeel en zijn verleden - Schutte, G.J. (BMGN - Low Countries Historical Review, 1993)
A.A. van der Schans, Kuyper en Kersten. IJveraars voor herkerstening van onze samenleving C.J. Meeuse, De toekomstverwachting van de nadere reformatie in het licht van haar tijd. Een onderzoek naar de verhouding tussen het zeventiende-eeuwse chiliasme en de toekomstverwachting van de Nadere Reformatie, met name bij Jacobus Koelman F.A. van Lieburg, Levens van vromen. Gereformeerd piëtisme in de achttiende eeuw O.J. de Jong, W. van ’t Spijker, H. Florijn, Het eigene van de Nederlandse nadere reformatie L.F. Groenendijk, F. van Lieburg, Voor edeler staat geschapen. Levens- en sterfbedbeschrijvingen van gereformeerde kinderen en jeugdigen uit de 17e en 18e eeuw H. Florijn, De ledeboerianen. Een onderzoek naar de plaats, invloed en denkbeelden van hun voorgangers tot 1907 W. Fieret, De staatkundig gereformeerde partij 1918-1948. Een bibliocratisch ideaal G. van den End, Guiljelmus Saldenus (1627-1694). Een praktisch en irenisch theoloog uit de nadere reformatie T. Brienen, Figuren en thema’s van de nadere reformatie, II A.Th. Boone, J. van Ekeris, Zending tussen woord en daad. Twee hoofdstukken uit de geschiedenis van gereformeerd piëtisme en zending